Danmarks Nationalbank Økonomi og Pengepolitik
Økonom til krydsfeltet mellem klimaøkonomi og makroøkonomi


290587071

Er du makroøkonom med interesse for økonomiske analyser på klimaområdet? Og har du lyst til at belyse, hvordan makroøkonomiske og finansielle risici fra klimaforandringer spiller sammen med Nationalbankens overordnede mål om at sikre prisstabilitet og finansiel stabilitet? Så har vi jobbet til dig.

Jobbet
I afdelingen Økonomi og Pengepolitik har vi et af landets stærkeste økonomfaglige miljøer. Sammen laver vi dybdegående analyser inden for makroøkonomi og monetær og finansiel økonomi, både i Danmark og internationalt. Vi varetager også en stor del af Nationalbankens internationale økonomiske samarbejde. Som en del af vores analytiske dagsorden vil vi styrke vores viden om samspillet mellem vores kerneopgaver og klimaudfordringerne og omstillingen til en økonomi med mindre CO2-udledning. Vi deltager bl.a. i det globale samarbejde Network for Greening the Financial System, NGFS, som er en platform for bl.a. frivillig udveksling af erfaring og viden imellem centralbanker og tilsynsmyndigheder om klimaforandringerne.

Dine opgaver vil bl.a. bestå i at:

  • udarbejde analyser af klimaforandringernes transmissionskanaler og betydning for den makroøkonomiske stabilitet i Danmark, herunder betydningen af fysiske risici og transitionsrisici
  • udarbejde og holde præsentationer
  • deltage i internationale arbejdsgrupper, herunder i regi af NGFS
  • deltage i konferencer og netværke med forskere, peers mv. 

Da klimaområdet er relativt nyt i Nationalbanken, vil der være gode muligheder for at få stor indflydelse på, hvordan banken arbejder med klimaforandringerne.

Vi tilbyder
Du bliver en del af en unik arbejdsplads, hvor høj faglighed er i fokus i alt, hvad vi foretager os. Som medarbejder kommer du til at anvende dine økonomfaglige kompetencer og bygge videre på din viden. Du vil også udvikle dine evner inden for samarbejde og kommunikation. Vi fokuserer på din udvikling, fx gennem daglig dialog og individuel sparring, og der er gode muligheder for udstationering. Derudover har vi et godt og involverende socialt miljø i afdelingen præget af en uformel omgangstone. Vi mødes jævnligt til sociale arrangementer både i og uden for arbejdstiden.

Din profil

  • Du har en kandidatgrad eller ph.d. inden for makroøkonomi, fx cand.polit. eller cand.oecon.
  • Du har stærke kompetencer inden for økonomisk teori og gerne erfaring med at analysere samspillet mellem klimaforandringerne og makroøkonomien, fx via økonometri eller økonomiske modeller
  • Det er fordel, hvis du har et godt indblik i klimadagsordenen, både i Danmark og internationalt
  • Du er initiativrig, engageret og tager ansvar for at løfte opgaver, både selvstændigt og i samarbejde med dine kolleger
  • Du kommunikerer klart og præcist i skrift og tale på både dansk og engelsk
  • Du arbejder struktureret og grundigt og kan få tingene fra hånden. 

Interesseret?
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Karoline Garm Nissen, chef for International Økonomi og Relationer (tlf. 3363 6026). Hvis du har spørgsmål til ansættelsesvilkår mv., kan du kontakte HR partner Dorte Kvisgaard (tlf. 2465 6940).

Ansøgning
Send ansøgning og CV sammen med relevante papirer senest mandag den 1. juni 2020.

 

Send ansøgning ]   [ Printvenlig version ]   [ Tip en ven ]
[ Send ansøgning ]

Hjemmeside:
http://www.nationalbanken.dk