Danmarks Nationalbank Finansiel Stabilitet
Student til arbejde med betalinger og finansiel stabilitet

Student til arbejde med betalinger og finansiel stabilitet


126538298

Interesserer du dig for finansiel stabilitet? Og har du lyst til at lære, hvordan betalinger bidrager til, at samfundet hænger sammen, mens du bl.a. arbejder med store datamængder? Så er du måske den studentermedhjælper, vi er på udkig efter.

Job
Nationalbanken arbejder for at sikre Danmark en robust økonomi. En forudsætning for det er sikre og effektive betalinger. Hver bankdag skifter 618 mia. kr. konto, dvs. ca. 1/4 af BNP, når banker, virksomheder og forbrugere udveksler betalinger. Sikre og effektive betalinger er omdrejningspunktet for arbejdet i Betalingsformidling, som er en del af afdelingen Finansiel Stabilitet.

Dit arbejde vil bestå i at vedligeholde og udvikle Nationalbankens unikke transaktionsdata, som anvendes til at analysere udviklingen i betalinger og de vigtigste betalingssystemer samt til at analysere den finansielle stabilitet. Herudover vil du bistå sektionens økonomer med analyser og faste produktioner med dataene samt ad hoc-opgaver i sektionen.  

Vi tilbyder
Du får et udfordrende job med selvstændigt ansvar og gode muligheder for at udvikle dine analytiske kompetencer og dine programmeringsevner. Jobbet giver dig indsigt i et af bankens kerneområder samt i det finansielle system generelt. Du lærer at arbejde med store datamængder samt at omsætte de datamæssige indsigter til værdi for bankens arbejde med sikre betalinger. Arbejdstiden er 18½ timer om ugen, og du bliver en af to studenter i et team på 6 personer.

Din profil
Du er en skarp og nysgerrig studerende på økonomi, matematik-økonomi el. lign. Du trives med at tage ansvar og arbejder struktureret og analytisk. Du har flair for at programmere og er god til at overskue og se mønstre i store mængder data. Det er en fordel, hvis du har erfaring med at programmere i R og/eller SQL. Som person er du initiativrig og bidrager til fællesskabet. Du trives med at indgå i en faglig stærk enhed med højt engagement og en uformel omgangstone.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Marianne C. Koch på 2283 1217 eller mck@nationalbanken.dk. Oplysninger om ansættelsesvilkår kan fås hos HR-partner Rikke Møller Fastø på 3363 6086 eller rmfa@nationalbanken.dk.

Ansøgning
Upload din ansøgning med relevante eksamenspapirer senest den 7. juni 2020.

 

Send ansøgning ]   [ Printvenlig version ]   [ Tip en ven ]
Ansøgningsfrist:
07-06-2020

[ Send ansøgning ]

Hjemmeside:
http://www.nationalbanken.dk