Danmarks Nationalbank Virksomhedsservice
Byggeøkonom/controller til økonomisk styring af restaureringen og renoveringen af Nationalbankens bygning

Byggeøkonom/controller til økonomisk styring af restaureringen og renoveringen af Nationalbankens bygning


739083004

Nationalbanken står foran en omfattende restaurering og renovering af den ikoniske bygning i Havnegade 5. Vi har etableret en projektorganisation, som har fået ansvaret for ledelse, styring og koordinering af restaurerings- og renoveringsprojektet (ROR). Er du dygtig til tal og har du erfaring med budgetlægning, budgetopfølgning og regnskabsudarbejdelse for store og komplekse byggeprojekter? Så er det dig, vi søger til vores projektorganisation.

Om os og projektet

 

Du vil indgå i et tæt samarbejde med den øvrige projekt- og bygherreorganisation, som vi er ved at etablere. I øjeblikket er vi fast 3 medarbejdere tilknyttet projektet, men på sigt skal bygherreorganisationen bestå af 7-8 medarbejdere med kompetencer inden for projekt- og procesledelse, entreprisejura, arbejdsmiljø, risikostyring og IKT. Nationalbanken som arbejdsplads er præget af et højt engagement og klare mål. Vi har en uformel og venlig omgangstone, hvor vi samarbejder og løfter i flok.

 

​Bygningen i Havnegade er tegnet af arkitekten Arne Jacobsen og opført i årene 1965-78. I 2009 besluttede den daværende Kulturarvsstyrelse at frede bygningen på grund af dens arkitektoniske og kulturhistoriske værdier. Restaureringen og renoveringen vil ske under hensyn til disse værdier.

 

Der er tale om en omfattende restaurering og renovering, som eksperter har vurderet er nødvendig, og som skal tage hensyn til, at bygningen er fredet. Projektet indeholder bl.a. udskiftning af glas- og marmorfacaden, nyt indeklimadesign, PCB-sanering, opdriftssikring, it, ny-indretning, sikring og flere drifts- og vedligeholdelsesprojekter. Alt i alt et stort og omfattende projekt, som løber over de næste mange år. I september 2020 flytter bankens medarbejdere til Langelinie Alle, mens projektet gennemføres. Vi forventer at etablere et projektkontor i Havnegade.

 

 

Dine opgaver

 

Dit primære ansvarsområde er økonomisk styring af ROR-projektet med fokus på budgetlægning, budgetopfølgning og regnskabsudarbejdelse. Du får ansvaret for afrapportering af økonomidata til alle niveauer i organisationen, herunder styregruppe og direktion.

 

Projektet er i opstartsfasen, og en af dine første opgaver vil derfor være at definere en økonomistruktur for projektet. Økonomistyringen er p.t. ikke it-systemunderstøttet, og du skal derfor medvirke til at udarbejde kravspecifikation for systemunderstøttelsen. Når den er valgt, skal du også være med til at implementere metoder og processer. Derudover skal du være tovholder for udarbejdelse af de indledende budgetestimater for ROR-projektet i samarbejde med projektets bygherrerådgiver. I det daglige skal du bistå projektledelsen med løbende opfølgning på kontraktstyring af rådgivere og entreprenører i forhold til fakturering mv.

 

Eftersom du kommer ind i en tidlig fase i projektet, er der tale om et udviklende job, som du i høj grad selv kan være med til at præge.

 

 

Hvem er du?

 

  • Du har en byggeteknisk      baggrund, evt. som arkitekt, ingeniør eller bygningskonstruktør, gerne      suppleret med en byggeøkonomuddannelse eller quantity surveyor-uddannelse.      Det vil være et plus men ikke et krav, hvis du har erfaring fra en      entreprenørvirksomhed eller bygherreorganisation.
  • Du har et indgående kendskab til og erfaring med økonomisk      styring af store, komplekse byggeprojekter.
  • Du har et indgående kendskab til      byggeri og byggeriets faser.
  • Du er god til it og har erfaring med og flair for      at arbejde med it-systemer til økonomistyring.

 

Vi har brug for en kollega, der har styr på de mindste detaljer, og som kan arbejde systematisk og struktureret i et komplekst projekt. Du kan arbejde selvstændigt og har en praktisk tilgang til din opgaveløsning og kan bevare overblikket selv i en hektisk hverdag.

 

Projektet har mange interessenter, som du kommer til at indgå i tæt dialog med. Det er derfor vigtigt, at du har gennemslagskraft og er opsøgende i din opgaveløsning. Du er en stærk formidler, og du kan indgå i samarbejder på tværs af fagligheder og organisation.

 

 

Tiltrædelse

Ønsket tiltrædelse er den 1. oktober 2020. Vi forventer at afholde to samtalerunder. Mellem første og anden samtale gennemføres en personlighedstest.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte sektionschef  Ann-Pia Puggaard, tlf. 21620114, mail apu@nationalbanken.dk. Oplysninger om ansættelsesvilkår kan fås hos HR-partner Anita Ray aray@nationalbanken.dk, tlf. 3363 6068, mail aray@nationalbanken.dk . Ansøg med CV og relevante eksamenspapirer hurtigst muligt og senest 9. august 2020. Vi indkalder løbende til samtaler i begyndelsen af august.

 

Send ansøgning ]   [ Printvenlig version ]   [ Tip en ven ]
Ansøgningsfrist:
09-08-2020

[ Send ansøgning ]

Hjemmeside:
http://www.nationalbanken.dk