Danmarks Nationalbank Finansiel Stabilitet
Kapitalekspert til Nationalbankens arbejde med finansiel stabilitet

Kapitalekspert til Nationalbankens arbejde med finansiel stabilitet


956794590

Er du ekspert i kreditinstitutternes kapitalforhold og den tilhørende regulering? Så er du måske vores nye kollega.

Jobbet

I afdelingen Finansiel Stabilitet udarbejder vi analyser af bank, realkredit, forsikring og pension samt kommer med forslag til regulering inden for det finansielle område – alt sammen for at holde øje med og bidrage til den finansielle stabilitet i Danmark. Til det arbejde mangler vi en ekspert i kapitalforhold.

Dine primære opgaver vil bestå i at analysere de danske institutters kapitalisering og være med til at fastlægge Nationalbankens holdninger til kapitalreguleringen. Et vigtigt element er at bidrage til Nationalbankens vurdering af kapitalsituationen i de danske kreditinstitutter, både internt og i vores publikationer, herunder den halvårlige analyse "Finansiel stabilitet". Du vil også få mulighed for at deltage i vores samarbejde med nationale og internationale partnere på området

Vi tilbyder

Du bliver en del af en sektion med 20 dygtige kollegaer. Vi har en uformel omgangstone og sætter pris på det gode samarbejde. Du får specialistansvaret for kapitalområdet. Det er en fagligt udfordrende stilling med høj samfundsmæssig relevans, hvor vi forventer, at du præger og videreudvikler arbejdsområdet. Arbejdet vil også give dig en bred kontaktflade i banken og med vores samarbejdspartnere.

Din profil

Du har mellem 5 og 10 års erfaring fra den finansielle sektor eller relevante myndigheder, hvor du er vant til at arbejde med analyser og finansiel regulering. Du har en længerevarende uddannelse i fx økonomi, statskundskab el. lign. For at blive en succes i jobbet skal du være struktureret, omhyggelig og ansvarlig, for der er meget at holde styr på. Det kræver også, at du formår at skabe gode relationer, og det er afgørende, at du er venlig, imødekommende og kan indgå i et samarbejde.

Du har øje for bankens budskaber og formår at omsætte faglig tung viden til produkter, der er let- forståelige og relevante for modtagerne.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Peter Ejler Storgaard, Head of Financial Institutions, på tlf. 3363 6107 eller pso@nationalbanken.dk. Oplysninger om ansættelsesforhold kan fås hos HR-partner Rikke Møller Fastø på tlf. 3363 6086 eller rmfa@nationalbanken.dk.

Ansøgning

Send en motiveret ansøgning, CV, relevante eksamenspapirer og eventuelle udtalelser senest den 18. oktober 2020.

Vi forventer at holde samtaler i uge 43 og 44. Der bliver to samtalerunder. Mellem første og anden samtalerunde gennemføres en personlighedstest.

 

Send ansøgning ]   [ Printvenlig version ]   [ Tip en ven ]
Ansøgningsfrist:
18-10-2020

[ Send ansøgning ]

Hjemmeside:
http://www.nationalbanken.dk