Danmarks Nationalbank Finansiel Statistisk
Økonom til Finansiel Statistik


138960240

Vil du bruge dine stærke analytiske evner til at udvikle finansiel statistik og være med til at sikre Danmark en robust økonomi? Så er du måske vores nye kollega.

Danmarks Nationalbank er som centralbank uafhængig. De opgaver, vi er sat i verden for at løse, er både komplekse og udfordrende, og hos os kommer du til, at arbejde sammen med 150 af landets dygtigste økonomer. Sammen skaber vi rammerne for at udarbejde de bedste og mest dybdegående analyser inden for mikro- og makroøkonomi såvel som monetær og finansiel økonomi.

Jobbet
Vi søger en dygtig og engageret økonom, der kan være med til at videreudvikle vores betalingsstatistik og bruge data til at analysere danske økonomiske forhold. Nationalbankens betalingsstatistik skaber indsigt i betalingsmønstre og forbrugsvaner, og stillingen giver dig mulighed for at arbejde med en bred vifte af mikro- og makroøkonomiske finansielle data. Derudover giver stillingen en unik mulighed for at supplere dine stærke økonomiske evner med ledelse af projekter – både i og uden for Nationalbanken.

Vi tilbyder
Et spændende og udfordrende job med stor samfundsmæssig relevans i et dynamisk og inspirerende arbejdsmiljø. Afdelingen er præget af et højt engagement og klare mål. Vi sidder i storrumskontor, fordi det understøtter den åbne dialog, vi bruger til at løse vores opgaver.

Du kommer til at samarbejde med og lære af dygtige og dedikerede medarbejdere – både økonomer, data scientists og it-specialister. Vi har en uformel og venlig omgangstone, hvor vi samarbejder, løfter i flok og konstant har fokus på at understøtte bankens formål. Hos os træder du ind til udvikling og opgaver, du ikke får andre steder. Vi skal omsætte viden til værdi til gavn for økonomien og for samfundet. Som medarbejder får du gode muligheder for at bruge dine evner og bygge videre på din viden. Vi er fokuserede på din udvikling, fx gennem daglig dialog og individuel vejledning. Det kommer os alle til gode.

Du lykkes i stillingen, fordi du har modet til at bidrage med både gode ideer og gode valg på baggrund af dine ideer. Og så er din viden værdifuld for dine kollegaer, og derfor skal du kunne samarbejde, så vi kan få alle vinklerne med, når vi dykker ned i analyserne.

Hvis du er nyuddannet, bliver du en del af Nationalbankens Economist Programme, som du kan læse mere om her.

Din profil
Vi forestiller os, at du enten er nyuddannet økonom (cand.polit., cand.oecon., cand.scient.oecon., cand.merc.) eller har et par års erhvervserfaring. Du er fagligt og analytisk stærk og kan lide at arbejde med tal, fx i Excel (VBA), R, Python, Power BI og SQL, samtidig med at du er en dygtig kommunikator både skriftligt og mundtligt. Du formår at holde mange bolde i luften, har gåpåmod og ser frem til en stejl indlæringskurve. Endelig udviser du et stort ansvar i dit arbejde og er i stand til at skabe resultater både alene og sammen med andre.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte chef for Data Analytics and Science Thais Lærkholm Jensen (tlj@nationalbanken.dk) (tilgængelig fra 2. august). Hvis du har spørgsmål til ansættelsesvilkår mv., kan du kontakte HR-partner Dorte Kvisgaard, tlf. 3363 6511 (dkv@nationalbanken.dk).

Ansøgning
Ansøgning med relevante eksamenspapirer skal ske senest torsdag d. 5. august 2021.

 

 

Send ansøgning ]   [ Printvenlig version ]   [ Tip en ven ]
[ Send ansøgning ]

Hjemmeside:
http://www.nationalbanken.dk