Danmarks Nationalbank Bank- og Marked
Økonom til Bank og Marked i Nationalbanken

Økonom til Bank og Marked i Nationalbanken


783833556

Vil du være med til at styre risici på valutareserven og bidrage til at sikre Danmark en robust økonomi? Så søger vi netop nu en dygtig og engageret økonom til en stilling som Risk Manager i Nationalbanken.

Jobbet 
Som Risk Manager i Bank og Marked er du med til at løse kerneopgaver i Nationalbanken og dermed samfundsmæssigt vigtige opgaver. Du bliver tilknyttet sektionen Valutareservensom forvalter valutareserven og den indenlandske portefølje på ca. 500 mia. krSammen sørger vi for at styre risici på valutareserven for at sikre tilstrækkelig likviditet til at kunne understøtte fastkurspolitikken. Ud over hensynet til likviditet søger vi at opnå det bedst mulige afkast til gavn for samfundet. Vi er opdelt i tre teams: Front OfficeModelling & Analysis og Risk ManagementDu vil i denne stilling blive en del af sidstnævnte team.   

I teamet Risk Management vil du bl.a. skulle arbejde med: 

  • at bidrage til analyser af likviditetsberedskab, kreditrisiko på modparter og markedsrisiko 

  • implementering af nye finansielle instrumenter i porteføljesystemer og dashboards  

  • praktisk implementering af lines og limits i porteføljesystemer og at sikre effektive kontroller 

  • daglig validering af porteføljedata og opfølgning på kontroller  

Vi tilbyder 
Du bliver en del af et team på 8 personer, som vægter samarbejde højt. For at sikre det tætte samarbejde sidder vi i et åbent kontormiljø med mulighed for løbende at hjælpe og sparre med hinanden. Her lægger vi stor vægt på en uformel omgangstone med fokus på feedback og din personlige udviklingVi prioriterer en god og grundig oplæring til opgaverne. Vores opgaver kræver, at vi løfter i flok, at alle tager et stort ansvar, og at vi har stor tillid til hinanden.  

Du får kompetencer inden for porteføljeforvaltning og en unik mulighed for at kombinere teori med praktik. Du vil få et bredt kendskab til risikostyrinog et stort netværk internt med andre afdelinger i Nationalbanken samt til eksterne samarbejdspartnere i både ind- og udland 

Hvis du er nyuddannet, bliver du en del af Nationalbankens Economist Programme, som du kan læse mere om her. 

 

Din profil 
Vi forestiller os, at du enten er nyuddannet økonom (fx cand.polit., cand.oecon., cand.scient.oecon., cand.merc.) eller har et par års erfaring. Det vigtigste er, at du har en stor interesse for finansielle instrumenter og risikostyringDet vil være en fordel, hvis du har erfaring med at programmere, fx R. Du skal være god til at formidle faglige problemstillinger til både interne og eksterne samarbejdspartnere. 

 

Som person trives du med at tage ansvar, og en af dine styrker er dine gode samarbejdsevner, som kommer til udtryk i din relation til dine kolleger i teamet samt i samarbejdet med de eksterne modparter og leverandører. Du formår at holde mange bolde i luften, da hverdagen er omskiftelig, og opgavernes prioritering løbende kan ændre sig. 

  

Vil du vide mere? 
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Søren Schrøder, Head of Risk Management (tlf. 3363 6122 / 5059 8001 eller mail ssc@nationalbanken.dk). Oplysninger om ansættelsesvilkår kan fås hos HR-partner Rikke Møller Fastø (tlf. 3363 6086 eller mail rmfa@nationalbanken.dk). 

 

Ansøgning 
Ansøg med dit CV og en kort motivation senest søndag den 8august 2021. Vi holder samtaler i august. Det er en betingelse for ansættelse, at du kan blive sikkerhedsgodkendt.  

 

 

Send ansøgning ]   [ Printvenlig version ]   [ Tip en ven ]
Ansøgningsfrist:
08-08-2021

[ Send ansøgning ]

Hjemmeside:
http://www.nationalbanken.dk