Danmarks Nationalbank Økonomi og Pengepolitik
Nyuddannet økonom eller statskundskaber til Nationalbankens arbejde med internationale relationer

Nyuddannet økonom eller statskundskaber til Nationalbankens arbejde med internationale relationer


907876893

Er du interesseret i internationalt samarbejde, økonomi og politik? Og vil du være med til at sikre, at Danmarks indflydelse i den Internationale Va-lutafond varetages på bedste vis? Så er du måske vores nye kollega.

Om jobbet

Sammen med dine kolleger vil du stå for at koordinere og drive Nationalbankens arbejde med Den Internationale Valutafond, IMF. Som en del af IMF-teamet i Nationalbanken er dine opgaver mangeartede og kan bl.a. bestå af:

  • at analysere og fastlægge Nationalbankens holdninger til forslag, der håndteres i IMF’s bestyrelse.
  • at sikre, at analytisk input fra IMF anvendes i Nationalbankens arbejde med aktuelle emner fx i forhold til inflation, finansiel stabilitet, klimaforandringer og digitalisering.
  • at koordinere møderne, når IMF som led i sit overvågningsarbejde besøger Danmark.
  • at planlægge Nationalbankens deltagelse i møder med IMF.
  • at håndtere Danmarks finansielle mellemværende med IMF.

 

Arbejdet har mange berøringsflader med myndigheder i andre nordiske lande og EU, og du vil også få en bred berøringsflade i hele Nationalbanken.

Ud over at arbejde med IMF kommer du til at arbejde i projektgrupper på tværs af bankens afdelinger, fx omkring digitalisering eller klimaforandringer. IMF-arbejdet er en del af sektionen International Økonomi og Relationer i afdelingen Økonomi og Pengepolitik.

IMF’s hovedformål er at fremme global økonomisk og finansiel stabilitet, og et velfungerende IMF er derfor i Danmarks interesse, da vi som en lille, åben økonomi er meget påvirkelige af ydre forhold.

Som et led i at sikre Danmark en robust økonomi stiller Danmark gennem Nationalbanken betydelige beløb til rådighed for at opretholde IMF’s kriseberedskab. Du kan læse mere om Danmarks rolle i IMF her: https://www.nationalbanken.dk/da/om_nationalbanken/internationalt_samarbejde/Sider/IMF.aspx

Vi tilbyder

Du bliver en del af en spændende arbejdsplads, hvor høj faglighed er i fokus. Som medarbejder kommer du til at bruge dine faglige evner og bygge videre på din viden. Du vil også udvikle dine evner inden for samarbejde og formidling. Vi er fokuserede på din udvikling, fx gennem daglig dialog og individuel sparring, og der er gode muligheder for international udstationering.

Som nyuddannet bliver du en del af vores program for nyuddannede medarbejdere og får derigennem hurtigt et godt kendskab til Nationalbankens opgaver samt et bredt netværk – læs mere om programmet her: https://www.nationalbanken.dk/da/job/Economist%20Programme/Sider/default.aspx

Din profil

Du er enten nyuddannet, eller måske er du netop ved at færdiggøre din kandidatgrad indenfor økonomi eller statskundskab.

Derudover er det vigtigt, at du:

  • er initiativrig, engageret og tager ansvar for at løse opgaver, både på egen hånd og i samarbejde med dine kolleger.
  • er fortrolig med at kommunikere på både dansk og engelsk.
  • arbejder struktureret og grundigt og kan få tingene fra hånden.
  • trives i en hverdag med stor kontaktflade både internationalt og nationalt.
  • trives med at have flere forskellige opgaver i gang på samme tid.  

 

Banken som arbejdsplads

Arbejdstiden deler vi mellem et åbent kontorlandskab på Langelinie Allé med udsigt til vandet og gode muligheder for at arbejde hjemmefra. Vi ønsker at understøtte en arbejdskultur med en god balance mellem arbejds- og fritidsliv. Så alt efter opgaver og samarbejder har du også selv stor indflydelse på, hvor og hvordan du arbejder.

 

Det er vigtigt for os, at vi har en arbejdsplads, hvor medarbejdertrivslen er høj. Der er et solidt fagligt miljø og kolleger, der er imødekommende og giver sig tid til at dele deres viden.

 

Vi lægger stor vægt på læring og udvikling, og det prioriteres derfor højt, at vores evner udvikles løbende. Vi tilbyder gode vilkår: sundheds- og tandforsikring, indretning af hjemmearbejdspladsen, gratis parkering og en god kantineordning.

 

Det sociale liv i banken vægtes højt. Du kan fx blive en del af vores foreningsliv, hvor du bl.a. kan løbe, dyrke yoga, synge i kor eller dele din interesse for kunst med kolleger.

 

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Thomas Sangill, Chef for International Økonomi og Relationer (tlf. 6169 7766). Hvis du har spørgsmål til ansættelsesvilkår mv., kan du kontakte HR-partner Rikke Møller Fastø (tlf. 3363 6086).

Ansøgning

Send en motiveret ansøgning, CV og øvrige relevante papirer senest torsdag den 26. maj 2022.

Vi forventer, at der bliver to samtalerunder. Mellem første og anden samtalerunde gennemføres en personlighedstest.

 

 

Send ansøgning ]   [ Printvenlig version ]   [ Tip en ven ]
Afdeling:
Danmarks Nationalbank
Økonomi og Pengepolitik

Ansøgningsfrist:
26-05-2022

[ Send ansøgning ]

Hjemmeside:
http://www.nationalbanken.dk