Danmarks Nationalbank Finansiel Stabilitet
Nationalbanken søger nyuddannet kollega til at øge cyberrobustheden i den danske finansielle sektor

nyuddannet kollega


635864794

Vil du bidrage til en sikker og effektiv finansiel sektor og til at øge cyberrobustheden? Så er det måske dig, vi søger i vores afdeling Finansiel Stabilitet i Nationalbanken.

Jobbet

I den finansielle sektor i Danmark er der stort fokus på at øge den operationelle robusthed, herunder robustheden over for cyberangreb. Både i de enkelte institutioner, på sektorniveau og på nationalt plan arbejdes der i fællesskab på at håndtere cyberrisici. Nationalbanken bidrager til dette ved at lede arbejdet i FSOR (Finansielt Sektorforum for Operationel Robusthed), hvor der i tæt samarbejde med finanssektoren og relevante offentlige myndigheder iværksættes initiativer til at forbedre cyberrobustheden i sektoren.

Som medarbejder [KJ1] i Nationalbankens FSOR-sekretariat skal du sammen med en mere erfaren kollega varetage følgende opgaver:

  • arrangere og forberede materiale til FSOR’s møder
  • drive udviklingen af FSOR’s initiativer i samarbejde med FSOR-medlemmerne
  • koordinere Nationalbankens arbejde på cyberområdet i forhold til eksterne parter som fx Center for Cybersikkerhed og NFCERT
  • lave præsentationer og oplæg om FSOR-arbejdet til interesserede fra andre sektorer/lande.

Vi lægger vægt på at sparre og samarbejde om opgaverne. En er primær ansvarlig, mens andre sparrer og giver input. Du vil fra start blive primær ansvarlig for en eller flere opgaver, og i takt med at du opbygger mere erfaring, øges dit ansvarsområde også.

Ud over arbejdet i FSOR arbejder Nationalbanken med cyberrobust infrastruktur i sin rolle som tilsyns- og overvågningsmyndighed for de centrale betalings- og værdipapirafviklingssystemer i den danske finansielle infrastruktur. Her kommer du også til at bidrage.

Du bliver en del et team, som består af en teamleder og 5 medarbejdere.

Vi tilbyder

En spændende stilling, hvor du kan få indflydelse på udviklingen i den danske betalingsinfrastruktur og få indsigt i et af bankens kerneområder. Du får udfordrende arbejdsopgaver og kan forvente en stejl læringskurve og opbygning af både procesmæssige, analytiske og formidlingsmæssige kompetencer. Jobbet indebærer en stor kontaktflade eksternt i den finansielle sektor og giver dig indsigt i sektoren og dens bagvedliggende it-infrastruktur. Du vil få din daglige gang i Nationalbankens afdeling Finansiel Stabilitet, hvor du bliver en del af sektionen Infrastruktur og Cyber.

Din profil

Du har en videregående uddannelse som fx cand.scient.pol., cand.oecon. eller fra IT-Universitetet. Det vigtigste er, at du er dygtig til det, du har valgt, og at du interesserer dig eller er motiveret for at lære nyt om følgende fagområder:

  • den finansielle infrastruktur
  • it- og cybersikkerhed i samfundskritiske systemer
  • privat/offentlige samarbejder.

Du er nyuddannet eller har 1-2 års erfaring fra fx en myndighed, en finansiel virksomhed eller en større virksomhed i en af de andre samfundskritiske sektorer. Du er kvalitetsbevidst og arbejder struktureret både på egen hånd og i samarbejde med andre. Du trives med at arbejde procesorienteret, og du har gode formidlingsevner, både på dansk og engelsk.

Banken som arbejdsplads

Arbejdstiden deler vi mellem et åbent kontorlandskab på Langelinie Allé med udsigt til vandet og gode muligheder for at arbejde hjemmefra. Vi ønsker at understøtte en arbejdskultur med en god balance mellem arbejds- og fritidsliv. Så alt efter opgaver og samarbejder har du også selv stor indflydelse på, hvor og hvordan du arbejder.

Det er vigtigt for os, at vi har en arbejdsplads, hvor medarbejdertrivslen er høj. Der er et solidt fagligt miljø og imødekommende kolleger, der giver sig tid til at dele deres viden.

Vi lægger stor vægt på læring og løbende udvikling af vores kompetencer. Vi tilbyder gode vilkår med sundheds- og tandforsikring, indretning af hjemmearbejdspladsen, gratis parkering og en god kantineordning.

Det sociale liv i banken vægtes højt. Du kan fx blive en del af vores foreningsliv, hvor du bl.a. kan løbe, dyrke yoga, synge i kor eller dele din interesse for kunst med kolleger.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Lone Natorp, Head of Oversight, på 3363 6161 eller ln@nationalbanken.dk. Oplysninger om ansættelsesvilkår kan fås hos HR-partner Rikke Møller Fastø på 3363 6086 eller rmfa@nationalbanken.dk.

Ansøgning

Upload din ansøgning med relevante eksamenspapirer senest søndag den 29. maj 2022.


 [KJ1]Gentag evt. jobtitlen fra overskriften her.

 

 

Send ansøgning ]   [ Printvenlig version ]   [ Tip en ven ]
Ansøgningsfrist:
29-05-2022

[ Send ansøgning ]

Hjemmeside:
http://www.nationalbanken.dk