Danmarks Nationalbank Bank- og Marked




Risk Manager/Senior Risk Manager til håndtering af finansielle risici på valutareserven og statens gæld

Risk Manager/Senior Risk Manager til håndtering af finansielle risici på valutareserven og statens gæld


576242695

Vær med til sikre den faste kronekurs over for euroen og dermed skabe rammerne for stabile priser. Du vil yderligere være med til at sikre, at Danmark opnår de statsgældspolitiske mål.
Med din interesse for finansielle instrumenter og risikostyring, samt lysten til at programmere, kan du blive guld værd for Danmark for banken, og for dine kolleger.

Du løser opgaver med et enestående formål

Nationalbanken er den eneste af sin slags. Vi er samfundets bank, statens uafhængige rådgiver og landets vågne øjne på økonomien. Stabile priser, sikre betalinger og finansiel stabilitet kommer ikke af sig selv, og som medarbejder i Nationalbanken spiller du en central rolle i at sikre Danmark en robust økonomi. 

Som Risk Manager/Senior Risk Manager i Bank og Marked er du en del af sektionen Reserve and Risk Management, hvor vi er opdelt i to teams: Investment and Risk Strategy og Middle Office. Du vil i denne stilling blive en del af sidstnævnte team, hvor vi håndterer risici på valutareserven og følger op på risikorammerne for statsgælden. Sammen sørger vi for at sikre tilstrækkelig likviditet til at kunne understøtte fastkurspolitikken. Ud over hensynet til likviditet søger vi at opnå det bedst mulige afkast til gavn for samfundet inden for rammerne af vores retningslinjer for ansvarlig investering. 

Dine primære opgaver omfatter:

  • Analyser af rammerne for finansielle risici på Nationalbankens finansielle porteføljer
  • Løbende opfølgning på rammerne for valutareservens og statens gæld
  • Bidrage til at sikre daglig validering af porteføljedata
  • Udvikling af kontroller og rapporter i vores egenudviklede Dashboards
  • Løbende rapportere til ledelsen om indtjening, eksponering og risici 

Du har de essentielle forudsætninger for at lykkes

I Nationalbanken er vi imødekommende. Vi har fokus på anerkendelse, god ledelse og evnen til at bringe dine og vores forskelligheder i samspil, så du oplever frihed i opgaveløsningen og sparring til at afklare rammer, træffe meningsfulde valg og gøre dig mest mulig handledygtig. 

Vi vil, at du både lykkes og trives i rollen som Risk Manager. Derfor lægger vi vægt på, at du har følgende forudsætninger for at søge stillingen: 

  • Du har interesse for finansielle instrumenter og risikostyring
  • Der vil være en række programmeringsopgaver i fx R, SQL, så du skal have interesse for at lære at programmere, hvis du ikke allerede har erfaring med det
  • Som person trives du med at tage ansvar. Du har gode samarbejdsevner, som kommer til udtryk i din relation til dine kolleger i teamet samt i samarbejdet med de eksterne modparter og leverandører
  • Du formår at skifte mellem flere forskellige opgaver, da hverdagen er omskiftelig, og opgavernes prioritering løbende kan ændre sig
  • Ideelt set har du et par års erfaring med enten finansiel risikostyring og/eller programmering i en finansiel institution

 Du er guld værd i Nationalbanken

Der er kun én Nationalbanken. Vores opgaver er at sikre betalinger, føre fastkurspolitik og levere analyser, viden og anbefalinger til gavn for landets økonomi. Dit arbejde og vores vitale systemer har essentiel betydning for det finansielle og politiske Danmark, og for landets internationale relationer. 

Arbejdstiden foregår I vores åbne kontorer med udsigt til vandet på Langelinie Allé. Vi ønsker at sikre rammerne for en effektiv opgaveløsning, en stor sammenfølelse og en god balance mellem livet på og udenfor arbejdet. Samtidig lægger vi stor vægt på din læring og løbende udvikling af færdigheder. Vi mener det, når vi siger, at din udvikling er i højsædet. Du er nemlig guld værd i Nationalbanken.

 Hvorfor er det guld værd at søge jobbet?

Du bliver en del af et team på 10 personer, som vægter samarbejde højt, med løbende støtte og sparring omkring opgaveløsningen. Vi prioriterer en god og grundig oplæring med mulighed for at deltage i relevante kurser. Vores opgaver kræver, at vi arbejder sammen, at alle tager et stort ansvar, og at vi har stor tillid til hinanden 

Hvad er særligt ved at være en del af netop jeres team?

Vi hjælper hinanden, og vi lægger stor vægt på en uformel omgangstone og konstruktiv tilgang til at gøre hinanden og teamet bedre. 

Hvilke aktiviteter er værd at fremhæve i teamet?

Du får færdigheder inden for risikostyring og en spændende mulighed for at kombinere teori med praktik. Du vil få et bredt netværk internt med andre afdelinger i Nationalbanken samt til eksterne samarbejdspartnere i både ind- og udland.  

Hvad er god ledelse ifølge nærmeste leder?

God ledelse handler for os om at være åben over for synspunkter, og ting vi kan forbedre. God ledelse handler også om at uddelegere ansvar og medvirke til at udvikle den enkelte i et trygt og konstruktivt miljø, hvor alle kan være sig selv. Vi lægger også vægt på, at det skal være sjovt at gå på arbejde – både fagligt og socialt.

 Hvor skal jeg arbejde?

Nationalbankens bygning i Havnegade i København gennemgår en større og nødvendig renovering, der tager flere år. Derfor har Nationalbanken adresse på Langelinie Allé 47 i København, mens renoveringen står på. 

Vil du vide mere

Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Head of Middle Office, Søren Schrøder, eller Head of Reserve and Risk Management, Thusjanthan Gunapalasingham. Oplysninger om ansættelsesvilkår kan fås hos HR-partner Ronny Schandorph

Ansøg nu

Vi har gjort det nemt for dig at søge stillingen. Du skal blot uploade dit CV eller din LinkedIn-profil. Derudover har du mulighed for at skrive en kort motivation i et tekstfelt, når du ansøger. Ansøgningsfristen er 20. oktober 2024. 

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan blive sikkerhedsgodkendt.

 
 

 

Send ansøgning ]   [ Printvenlig version ]   [ Tip en ven ]


Hjemmeside:
http://www.nationalbanken.dk