Danmarks Nationalbank Finansiel Stabilitet
Økonom (gerne ph.d.) til Finansiel Stabilitet

Økonom (gerne ph.d.) til Finansiel Stabilitet


5224052725

Vil du bruge dine stærke kvantitative evner til at sikre Danmark en robust økonomi?

Jobbet

I sektionen Systemisk Risiko – Analyse og Politik (del af afdelingen Finansiel Stabilitet) udvikler vi kvantitative modeller til analyse af systemiske risici. Vi har en unik adgang til data om hele den danske finansielle sektor på et højt detaljeringsniveau. De opgaver, vi er sat i verden for at løse, er både komplekse og udfordrende, og de kræver, at vi holder en høj faglighed. Vi lægger stor vægt på aktiv sparring og ideudveksling med vores eksterne interessenter; banker, universiteter og andre centralbanker – og præsenterer vores arbejde både nationalt og internationalt. 

Vi tilbyder

et fagligt udfordrende job med varierende arbejdsopgaver af høj samfundsmæssig relevans, hvor du i et godt fagligt og socialt miljø arbejder tæt sammen med afdelingens øvrige økonomer. Vi arbejder bl.a. med netværksmodeller, stresstest af banksektoren og modellering af konkurssandsynligheder for virksomheder. Desuden har vi fokus på at kvantificere effekterne af makroprudentielle tiltag. Vi lægger vægt på, at dine færdigheder bringes i spil, og at du er med til at præge og videreudvikle dit arbejdsområde.

Din profil

Du har en kandidatgrad eller ph.d. i økonomi, matematik-økonomi eller tilsvarende. Du kommunikerer klart og præcist i skrift og tale på både dansk og engelsk. Du er vant til at arbejde med kvantitative metoder – gerne i R og/eller Python. Erfaring med at publicere i internationale økonomiske tidsskrifter vil være en fordel.  Med din kreative tankegang kan du se kendte problemstillinger fra nye vinkler, og du har den nødvendige disciplin til at omsætte dine ideer til anvendelige analyser, anbefalinger og værktøjer. Skal du have succes, får du også brug for dit engagement, din lyst til at tage initiativ samt ikke mindst din evne til at samarbejde bredt – både i forhold til konkrete opgaver og i forhold til mere overordnede faglige diskussioner.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte chef for Systemisk Risiko – Analyse og Politik Thomas Sangill på tlf. 6169 7766, thsa@nationalbanken.dk. Oplysninger om ansættelsesforhold kan fås hos HR partner Jens Erik Larsen på tlf. 3363 6502, jel@nationalbanken.dk.

Ansøgning

Ansøg inkl. relevante eksamenspapirer senest mandag 19. februar 2018.

 

Send ansøgning ]   [ Printvenlig version ]   [ Tip en ven ]
Ansøgningsfrist:
19-02-2018

[ Send ansøgning ]

Hjemmeside:
http://www.nationalbanken.dk

Del dette job: